Important warning:

LETNÍ PROVOZ

Čtenářům pomůže knihovnický katalog

Monday, January 17, 2011, 3:17 PM

Litvínov / Čtenáři litvínovské knihovny mohou využívat knihovnický katalog. Ten se nachází na internetových stránkách www.knihovna-litvinov.cz

Litvínovská knihovna má na svých internetových stránkách knihovnický katalog. Ten obsahuje všechny svazky, které knihovna vlastní. Katalog slouží k vyhledávání konkrétních knih podle autora, názvu nebo klíčového slova. „Čtenář může z pohodlí domova prohledat celý fond a zjistit, jestli knihu, kterou potřebuje, v knihovně najde. A dokonce, jestli je půjčená nebo stojí přímo v regále,“ vysvětluje knihovnice Lucie Dlouhá. Zájemci mají dále možnost vyhledat novinky za určité období, a to v různých kategoriích. Od roku 2008 knihovna pravidelně vkládá ke každé knize i obrázek obálky. Čtenáři si také mohou najít přehled vlastních výpůjček a rezervací. Po zadání údajů z průkazky se otevře kompletní seznam půjčených i vrácených knih. Pokud knihovna určitou knihu nevlastní, dá se vyhledat v souborném katalogu ČR a případně ji objednat meziknihovní výpůjční službou, tzv. MVS, za poplatek. Knihovna na úvodní straně webu nabízí i elektronické prodloužení výpůjček. Po vyplnění a odeslání žádosti o prolongaci přijde klientům vždy z knihovny odpověď. Neméně zajímavá je kolonka návrhu na zakoupení chybějící knihy či časopisu. Pokud čtenáři v knihovně schází nějaký titul, může ho doporučit z odkazu služby. To mohou využít např. studenti, kteří by potřebovali literaturu ke studiu. Knihovna se díky internetu snaží přiblížit své služby čtenářům co nejvíce.

1. 83.69.54.252/katalog/