Podporujeme čtenářství, jsme místem vzdělávání, kultury, prožitků a setkávání. Jsme přirozenou součástí Vašeho života.

Show the news headlines

Promoce ČZU - Virtuální univerzity třetího věku

Thursday, January 23, 2020, 9:38 AM

Dne 15. 1. 2020 Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU) pořádala slavnostní předání Osvědčení o absolvování úspěšným studentům Virtuální univerzity třetího věku (VU3V), kterou pro seniory organizuje Městská knihovna Litvínov. Ta je již od roku 2014 konzultačním střediskem ČZU a úzce s ní spolupracuje.

Ceremoniál se uskutečnil v samém srdci univerzity, ve zrekonstruované aule. Nechyběly honosné prostory, celoplošná obrazovka, tradiční taláry, barety, insignie (řetěz a žezlo) a slavnostní hudba. Zazněla i studentská hymna Gaudeamus igitur.

K vysněnému cíli vedla ale dlouhá a leckdy trnitá cesta. Absolventi se museli zúčastnit 6 individuálních kurzů, v celkové délce tří let, a splnit všechny studijní povinnosti. Odměnou jim jsou nejen nově nabité vědomosti, ale také krásné vzpomínky.

Dne 4. 2. 2020 začíná nový semestr VU3V pod záštitou ČZU. To je další šance pro ty, kteří se aktivně podílejí na společenském dění, upřednostňují aktivní a činorodý přístup k životu. VU3V poskytuje osobám v pozdějším věku všeobecné, zájmové a neprofesní vzdělávání na vysokoškolské úrovni.

A jak se stát studentem? Studovat může osoba s nárokem na starobní důchod či invalidní důchodci bez rozdílu věku. Studium lze započít od kteréhokoliv semestru. Semestr obsahuje 6 přednášek, každá trvající cca 2 hodiny. Výuka probíhá po 14 dnech dle kolektivního výběru tématu v prostorách Městské knihovny Litvínov. Pro rok 2020 bylo vybráno téma pro skupinu A – České dějiny a jejich souvislosti a pro skupinu B – Leonardo da Vinci. Závěrem každé přednášky se vypracovává společný test. Cena jednoho semestru činní 300 Kč. Přednášky nelze navštěvovat jednotlivě!

Těšíme se na Vaši návštěvu a přejeme hodně studijních úspěchů. MK Litvínov

HLÁSIT SE: