Important warning:

LETNÍ PROVOZ

Knihovna pomáhá vyzrát nad počítačem

Wednesday, December 14, 2011, 3:54 PM

Litvínov/Litvínovská knihovna nabídne v novém roce zájemcům čtyři různé počítačové kurzy. Každý, kdo se bojí začít pracovat s počítačem, má nyní možnost se to v knihovně naučit.

V Městské knihovně Litvínov odstartují od ledna opět počítačové kurzy. „Po úspěších těchto kurzů v uplynulých letech, jsme se rozhodli s nimi v nových prostorech pokračovat a jejich nabídku dokonce rozšířit,“ říká Hana Polívková, jedna z knihovnických lektorek. Kurzy jsou určeny spíše pro začátečníky, kteří se s počítačem teprve seznamují. Naučí se zde totiž základní kroky a základní funkce vybraných PC programů. Zájemci si mohou vybrat z nabídky čtyř různě tematicky zaměřených lekcí. První lekce je zaměřena na práci s internetem a poštovním klientem. Posluchači se naučí efektivně vyhledávat na internetu, ukládat obrázky, ale naučí se také založit si vlastní emailovou adresu. V dalších třech kurzech chceme zájemce seznámit s prací s programy aplikace Microsoft Office. První kurz se tedy bude zabývat seznámením se základními funkcemi a ovládáním textového editoru Microsoft Word. Druhý kurz už se bude zabývat tabulkovým editorem Microsoft Office Excel. I zde se v rámci 150 minut posluchači naučí základní funkce tohoto programu a pod vedením lektora si vyzkouší vytvořit jednoduchou tabulku se základními funkcemi. Ve třetím kurzu se zase posluchači naučí vytvořit jednoduchou prezentaci v programu Microsoft Office PowerPoint. Cena všech čtyř kurzů je 100 Kč a délka jednoho kurzu je 150 minut. „Na tyto kurzy je ovšem potřeba se dopředu přihlásit buď přímo v knihovně, nebo telefonicky. K dispozici máme k těmto účelům 10 PC a moderně vybavenou PC učebnu,“ dodává ještě Polívková. Kurzy začínají už v polovině ledna příštího roku a konají se jak v dopoledních, tak i odpoledních hodinách. Termíny i bližší informace jsou uvedeny na webových stranách knihovny, nebo se zájemci mohou informovat přímo v knihovně.

Iva Freibergová
e-mail: freibergova@knihovna-litvinov.cz