Podporujeme čtenářství, jsme místem vzdělávání, kultury, prožitků a setkávání. Jsme přirozenou součástí Vašeho života.

Knihovnu zdobila křehká krása

Monday, September 5, 2011, 4:00 PM

Litvínov/V Městské knihovně Litvínov skončila soutěžní výstavka velikonočních kraslic. Odměnu obdrží všichni zúčastnění.

Výstava probíhala v prostorách Městské knihovny Litvínov po celý duben. Všichni návštěvníci knihovny, ať z řad čtenářů nebo z široké veřejnosti, mohli svým hlasem vybrat nejhezčí vystavené dílko. Do knihovny v průběhu měsíce zavítalo bezmála 2000 čtenářů. Celkem bylo odevzdáno více než 200 hlasovacích lístků. Na konci měsíce pak proběhlo vyhodnocení. Největší počet hlasů (39 hlasů) získali klienti Domova sociálních služeb Litvínov pod vedením paní Putnové. Cenu od knihovny ale nakonec obdrží všichni zúčastnění. „Mezi jednotlivými dílky se těžko vybíralo, a bylo to znát ve vyrovnaném hlasování. Téměř všichni se vešli mezi 30 – 40 bodů,“ říká knihovnice Věra Hejkalová. „Děkujeme všem vystavovatelům a těšíme se zase někdy příště na další exponáty,“ dodává ještě Hejkalová. Výrobky a malou odměnu si mohou výherci vyzvednout v knihovně kdykoli ve výpůjční době.

Iva Freibergová
e-mail: freibergova@knihovna-litvinov.cz