Important warning:

LETNÍ PROVOZ

Knihovna poradí, jak si lépe pamatovat

Thursday, March 3, 2011, 9:00 AM

Litvínov / Městská knihovna Litvínov připravila besedu nejen pro seniory o trénování paměti, v rámci blížícího se Národního týdne trénování paměti (NTTP)

Litvínovská knihovna se zapojí do Národního týdne trénování paměti (NTTP), který vyhlašuje Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging. Přednáška o trénování paměti proběhne ve čtvrtek 10. 3. od 14,30 ve Společném domě seniorů U Bílého sloupu. Stále více lidí si uvědomuje, že musí pro svůj mozek něco aktivně dělat. Populace stárne, seniorů přibývá a péče státu o ně bude čím dál dražší. Je tedy nezbytné být co nejdéle soběstačný. Návštěvníci přednášky se dozvědí základní informace o fungování mozku a paměti. „Seznámí se také s některými mnemotechnickými pomůckami a sami si na vlastní kůži vyzkouší, jak jednoduše a dobře fungují“, říká Marcela Gűttnerová, lektorka trénování paměti a organizátorka přednášky. Kurz trénování paměti opět začne na podzim v již nově zrekonstruované litvínovské knihovně. Cílem NÁRODNÍHO TÝDNE TRÉNOVÁNÍ PAMĚTI je přesvědčit seniorskou populaci, že si ještě docela slušně pamatuje, když jí někdo poradí, jak na to. Trénování paměti je efektivní nástroj k prodloužení nezávislosti a soběstačnosti seniorů a zároveň rychlá cesta ke zvýšení jejich sebevědomí.

1. www.knihovna-litvinov.cz/akce.php?sub=171&ida=470